13 januari 2019

Classic Young Masters

Reinier Wink

Reinier Wink

Cello

Inge van Griensven

Inge van Grinsven

Harp

Fee Suzanne de Ruiter

Fee Suzanne de Ruiter

Sopraan

Evenals in het vorige seizoen zal mevrouw Maria Croese, directeur van de organisatie Classic Young Masters, enkele jeugdige talenten aan het publiek voorstellen. Dit jaar zijn dat Inge van Grinsven (harp), Reinier Wink (cello) en Fee Suzanne de Ruiter (sopraan) Ook dit concert zal worden afgesloten met een gezamenlijk optreden.

Reinier Wink - Cello

Toen ik nog net geen zes jaar oud was begon ik met cellospelen. Vanaf mijn tiende studeer ik bij Lucia Swarts op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag in de jongtalentenklas. Inmiddels zit ik in de vierde klas van het VWO op de School voor Jong Talent, verbonden aan het Koninklijk Conservatorium. De afgelopen jaren heb ik verschillende prijzen gewonnen bij concoursen, waaronder het Britten Cello Concours, Prinses Christina Concours en de eerste prijs bij het Koninklijk Concertgebouw Concours in 2015. En natuurlijk ben ik laureaat van Classic Young Masters.

Ik heb veel concerten gegeven in binnen- en buitenland, waaronder verschillende soloconcerten. Ook speelde ik live in de uitzending Podium Witteman. Voor het project All off Bach van de Nederlandse Bachvereniging heb ik de derde cellosuite mogen opnemen, deze is sinds april van dit jaar online. In juni 2018 speelde ik solo met het residentieorkest in de grote zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Verder volgde ik verschillende masterclasses, onder andere bij Marcio Caineiro, Gavriel Lipkind, Harro Ruijsenaars, Aldo Mata, Etienne Siebens en Tim Kliphuis. Momenteel speel ik op een prachtige oude cello die ik te leen heb van het Nationaal Muziekinstrumentenfonds (NMF). Daarnaast speel ik ook barokcello.

Inge van Grinsven -  Harp

Inge van Grinsven (2000) begon op negenjarige leeftijd met harplessen op de harpschool van Inge Frimout – Hei in Nuenen. Daar bleek al snel dat ze talent had. Van haar 14e tot en met haar 17e heeft zij harples, theorieles en koorzang gevolgd aan de Young Musicians Academy van het conservatorium van Tilburg. Vanaf september 2018 studeert Inge aan het conservatorium in Tilburg. Sinds 2015 volgt zij les bij Ernestine Stoop.

Inge geniet ervan om met haar harp een mooi muzikaal verhaal te vertellen waarbij ze laat horen hoe veelzijdig de harp is als solo-instrument. Zij heeft verschillende nationale en internationale prijzen gewonnen. Zo won zij in 2017 het Archipel Muziekconcours, een tweede prijs bij de regionale finale van het Prinses Christina Concours en een tweede prijs tijdens het internationaal harpconcours in Portugal. Daarnaast was ze in 2015 halve finalist bij het Koninklijk Concertgebouw Concours. In 2017 stond zij in de finale van het Brabant Scholieren solistenconcours waar ze als solist mocht samenspelen met orkest Zuid. Inge is laureaat van Classic Young Masters 2017 en heeft de Sinfonia Rotterdam Award gewonnen. In 2018 won zij een aanmoedigingsprijs bij het Prinses Christina Concours.

 Inge heeft masterclasses gevolgd bij Remy van Kesteren, Manja Smits, Mirjam Schröder, Sasha Boldachev, Milda Agazarian, Mara Galassi, Judy Loman, Sylvain Blassel en Ben Creighton Griffiths. Zij trad o.a. op in het concertgebouw Amsterdam, het Frits Philips Muziekcentrum in Eindhoven, de Doelen in Rotterdam, tijdens het Grachtenfestival Amsterdam en het Delft Chamber Music festival. In de zomer van 2018 is zij samen met het Jeugdorkest Nederland op tournee geweest in België, Duitsland en Nederland.

Fee Suzanne de Ruiter - Sopraan

De sopraan Fee Suzanne de Ruiter (1997) groeide op in een muzikaal gezin in Zaandam. Ze studeert op dit moment bij zangpedagoge Sasja Hunnego aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Ze zit in het tweede jaar van haar bachelor. Als kind zong ze in het Nationaal Kinderkoor van Vocaal Talent Nederland, waarmee ze optrad, onder leiding van prominente dirigenten, in concertzalen verspreid over Nederland met werken uit allerlei verschillende stijlperiodes.

Fee Suzanne treedt tegenwoordig regelmatig als solist op, onder andere tijdens het Spring Festival, de Rotterdamse Operadagen, Salone dell’Opera, Midzomeravond op Rhijnhof en Festival Klassiek aan de Zaan. Ook in de opera La Tragedia di Claudio M, met muziek van da Gagliano, Monteverdi en eigentijdse componisten treed ze op als solist. De voorstellingen zullen plaats vinden in onder andere Den Haag, Maastricht, Kopenhagen, Modena en Venetië.

Verder heeft Fee Suzanne in november 2017 de Classic Young Master Award en de Publieksprijs gewonnen tijdens de Meesterproef van Classic Young Masters.

Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden

© Klassieke klanken 2018