Programma
2017
2018

17.09.2017

Asten Goes Classic

Een keur van musici uit de gemeente Asten zal zich van zijn en haar beste kant laten zien. Alle dorpskernen zijn vertegenwoordigd!

15.10.2017

De toekomst is voor de jeugd

De Rotterdamse organisatie, Classic Young Masters (CYM) organiseert jaarlijks een concert van conservatoriumstudenten.

19.11.2017

Muziek uit alle windstreken

We kennen allemaal de verschrikkelijke beelden en verhalen uit het Midden-Oosten van oorlog, geweld en vluchtelingen.

17.12.2017

Maartje en Kine

In deze voorstelling zal het duo Maartje en Kine u meenemen op een muzikale reis langs klassieke muziek / componisten.

21.01.2018

Maasland Ensemble

Als de drukte van de jaarwisseling weer is geluwd, openen wij het nieuwe jaar met een optreden van het Maasland Ensemble.

Meer lezen

25.02.2018

Mona Lisa
en haar muziek

Ensemble Orina: Leonardo Da Vinci en de Mona Lisa: een zoektocht naar de muziek die de schilder inspireerde voor zijn Mona Lisa?

Meer lezen

18.03.2018

Muziek en het brein

Een unieke combinatie van instrumenten die nergens anders in muziekland voorkomt: harp (tokkel-instrument), viool (snaarinstrument) en saxofoon (blaas instrument)!

Meer lezen

15.04.2018

Asten classic award

Als afsluiting van het seizoen 2017/2018 wordt er in samenwerking met de Academy of Music and Performing Arts de Asten Classic Award uitgereikt.

Meer lezen

21 januari 2018

Maasland Ensemble

Als de drukte van de jaarwisseling weer is geluwd, openen wij het nieuwe jaar met een optreden van het Maasland Ensemble, bestaande uit de combinatie van harp, dwarsfluit en cello.

De leden van het Maasland Harp Trio werkten al jaren samen in een groter verband, maar debuteerden als trio met groot succes begin 2017. De bezetting fluit, cello, harp beschikt niet over een uitgebreid repertoire, maar eigen arrangementen, aangevuld met duo- en solostukken zorgen voor een aantrekkelijk en gevarieerd muzikaal menu dat reikt van Bach tot Pärt.

De combinatie van blaas-, strijk- en tokkel instrument doet de oren spitsen doordat hun sonore-  en heterogene-klanken samensmelten in veelkleurige harmonieën.

Het ensemble bestaat uit Josephine van Son (harp), Jacques Brassé (dwarsfluit) en Marie-José Didderen (cello).

Aanvang: 12.00 uur
Entreebewijs: € 17,50
Locatie: In de Gloria Asten

^

25 februari 2018

Mona Lisa en haar muziek

Ensemble Oriana bestaande uit Anneke Hoekman en Hidesato Sugiyama, blokfluiten, m.m.v. Esther Kronenburg, sopraan. Een programma geinspireerd op de Mona Lisa van Leonardo da Vinci. De Mona Lisa is een wereldberoemd schilderij, maar van de geportretteerde weten we maar weinig. Naar welke muziek zou deze mysterieuze dame hebben geluisterd? Bij haar mooie glimlach hoort ongetwijfeld geraffineerde Italiaanse renaissancemuziek. We geven tijdens het concert wat informatie over de wereld van Mona Lisa en haar maker, Leonardo da Vinci, en we dragen sonnetten voor van zijn jongere collega, Michelangelo, die niet alleen schilderde, maar ook beeldhouwer was en gedichten schreef.

Ensemble Oriana  
Specialiseert zich in het uitvoeren van muziek uit de late middeleeuwen en renaissance. De vaste leden van het ensemble zijn de blokfluitisten Hidesato Sugiyama en Anneke Hoekman. Zij kennen elkaar van hun studie aan het Utrechts Conservatorium, waar zij beiden in 2011 hun diploma `Master of Music` behaalden. Tijdens en na hun studie deden zij onderzoek naar de uitvoering van muziek uit de middeleeuwen en renaissance. Bij Ensemble Oriana kunnen zij hun liefde voor oude muziek  delen met het publiek, waarbij samenspel op hoog niveau heel belangrijk voor hen is.

De blokfluit staat centraal tijdens de concerten van Ensemble Oriana. Hidesato en Anneke spelen soms als Duo Oriana, maar zij betrekken ook graag andere musici bij het ensemble. Hiervoor beschikt het ensemble over een breed internationaal netwerk. Per concert of programma kiezen zij de meest geschikte samenstelling van het ensemble. Het werken met zangers is voor Hidesato en Anneke heel belangrijk en zangers worden daarom zo veel mogelijk ingezet.

Het ensemble beschikt over een set speciaal voor hen gebouwde consortblokfluiten. Deze consortblokfluiten zijn kopieën van instrumenten uit de renaissance en gebouwd door internationale bouwers zoals Peter van der Poel, Heiko ter Schegget en Fransesco LiVirgi.

Esther Kronenburg
Is begonnen met zingen tijdens haar studie Italiaans in Utrecht. In 2008 begon ze met de studie Oude Vocale Muziek aan het conservatorium van Tilburg. Behalve aan zangtechniek werd hier bijzondere aandacht besteed aan begrip van oorspronkelijke bronnen en de historische uitvoeringspraktijk. In het kader van deze studie volgde Esther masterclasses bij o.a. Jill Feldman, Anne Azéma , Johannette Zomer, Raquel Andueza en Evelyn Tubb. In 2012 heeft ze haar studie afgerond en ze heeft nu zangcoaching van Xenia Meijer.

Esther treedt op als solozangeres maar voornamelijk in ensembleverband, met de nadruk op muziek uit de middeleeuwen en renaissance. Ze zingt in onder andere het Hemony ensemble,  Trigon en Cantores Sancti Gregorii. Met deze ensembles heeft ze opgetreden in oude muziekfestivals in Nederland, België en Rusland.  Met Joep van Buchem richtte ze ensemble Cappella van Zuylen op. Ze werkt regelmatig samen met ensemble Oriana. 

Aanvang: 12.00 uur
Entreebewijs: € 17,50
Locatie: In de Gloria Asten
Website: www.ensemble-oriana.com - www.estherkronenburg.nl

^

18 maart 2018

Muziek en het Brein

Een unieke combinatie van instrumenten die nergens anders in muziekland voorkomt: harp (tokkel-instrument), viool (snaarinstrument) en saxofoon (blaas instrument)!

Bijzonder aan de violiste Merel Vercammen is dat zij wetenschappelijk onderzoek heeft verricht naar de reactie van onze hersenen op muziek. Misschien gaat het publiek ervaren dat muziek inderdaad invloed uitoefent op het brein! 

Aanvang: 12.00 uur
Entreebewijs: € 17,50
Locatie: In de Gloria Asten
Website: www.mozarteffect.nl

^

15 april 2018

Asten Classic Award

Als afsluiting van het seizoen 2017/2018 wordt er in samenwerking met de Academy of Music and Performing Arts (AMPA) de Asten Classic Award uitgereikt. Gedurende het komende seizoen wordt een aantal ensembles van de AMPA geselecteerd om mee te dingen naar de Asten Classic Award.

Tijdens dit concert treden 4-5 ensembles op die worden beoordeeld door een vakjury met als voorzitter directeur de heer Raf de Kennick, tevens lid van het Comité van aanbeveling van Klassieke Klanken. De winnaar zal dan in het seizoen 2018/2019 een volledig optreden verzorgen. Ook u mag uw stem laten gelden en meestemmen voor de publieksprijs.

Een feestelijke afsluiting van het eerste seizoen Klassieke Klanken.

Aanvang: 12.00 uur
Entreebewijs: € 17,50
Locatie: In de Gloria Asten
Website: fontys.nl/ampa

© Klassieke klanken 2017